Naponta frissülő online regény startupperekről, befektetőkről és vállalkozókról

Startupperek

05. Gregory

2016. december 02. - Báró Kissfaludy Mihály

Gregory fogát piszkálgatva bámulta a kikötőben veszteglő hajókat Hongkong legmenőbb szállodájának 118-ik emeletén kialakított bárból, majd lenyelte a szájában lévő lazac sushit. Gregory szerette ezt a helyet, havonta egyszer-kétszer beugrott enni, vagy elhozni valami potenciális pénzes ügyfelet megebédeltetni, de semmi több, semmi érzelmi kötődés. Jó kaja, jó italok és megfelelő kiszolgálás, éppen erre volt szüksége, sallangok nélkül.

Mobilja a beérkező sms-re rezgett egyet, majd röviddel később ismét elsötétült a képernyője. Az a barom már legalább egy fél órát késik - gondolta, de Gregory megszokta Chen trehányságát, főleg, mert Chen volt a teljes vállalati részleg hongkongi fejese és így közvetlenül Gregory főnöke. Ha valaki ilyen menő az üzleti életben, az megengedhet magának némi trehányságot – elmélkedett Gregory.

- Szevasz nagyfiú, robbant be a bárba Chen, majd azzal a lendülettel le is ült Gregory-val szembe. Hanyag mozdulattal intett a pincérnek, aki késlekedés nélkül hozta a szokásos bourbonjét, amit Chen egy hajtásra megivott.

- Te aztán igazán népszerű vagy!

- Viccelsz pajtás, én juttattam be ide a pincért, még jó, hogy amikor csak beugrok, kérés nélkül hozza a szokásos italomat. Tudod – folytatta Chen – megvan az előnye annak, ha ismerik az embert és nagy pénzek felett rendelkezhet. Neked is ezt szánom – folytatta halkabban a bankár.

- Hallgatlak – húzta fel szemöldökét kérdőn Gregory. Mire gondolsz? Ugye tudod, hogy nálunk a vállalati finanszírozási részlegen most finoman szólva is gyér a forgalom, alig lehet nagy lóvékat szakítani, ezért nagyon sokan elmentek a hongkongi irodából, leginkább New Yorkba. Nagyon tré emberekkel kell együtt dolgoznom, van olyan junior szakértőnk, akinek fogalma sincs miről szól egy átlagos vállalatfinanszírozás.

- Tudom, és figyelj rám. Chen vett egy mély lélegzet, összeszedte gondolatait, majd beszélni kezdett. - Felejtsd el azt, amit eddig csináltál, mert most új lehetőségeket kaptunk a sorstól. Az amerikai tulajdonos szeretné kiszélesíteni a cég portfólióját új tevékenységekkel, az öreg a Facebook megszállottja és folyamat azon kesereg, hogy annak idején miért nem adott Mark-nak néhány ezer zöldhasút amikor az kérte, amivel még vastagabb lehetne, mint most. Az egyik ilyen új szolgáltatásunk a startup cégek finanszírozása lesz, jellemzően SEED és első körös VC tőkekihelyezés mellett.

- Te, ez kezd egyre érdekesebb lenni – csillant fel Gregory szeme, hosszú évek óta először. Mit tartogatsz még?

- Figyelj Greg, tudom, hogy dolgoztál a völgyben pár évvel ezelőtt, ezért a igazgatótanácsnak téged javasoltalak. Mit szólsz hozzá?

A bejegyzés trackback címe:

https://startupperek.blog.hu/api/trackback/id/tr1312011054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása