Naponta frissülő online regény startupperekről, befektetőkről és vállalkozókról

Startupperek

19. Charles

2016. december 16. - Báró Kissfaludy Mihály

Charles aprót biccentett neve hallatára, majd gyakorlottan visszazuhant saját gondolataiba. Hihetetlen ez a város, sőt, egész Németország egészen felfoghatatlan. Mennyire más ez a közösség, mint otthon az államokban, mennyire lelkesek, mennyire európaiak ezek a német fiatalok. Ez a meetup is egészen más, mint ami otthon várja az embert. Charles nem tudta szavakba önteni érzéseit, egyszerűen érezte a hely nagyszerűségét. Érdemes lenne itt egy leányvállalatot csinálnom, amolyan gyorsreagálású hadtestet, amely a kontinens potenciális befektetési lehetőségeire vadászna egész évben, így közel lehetnék a tűzhöz.

- Te ceruzával írsz, bökte hirtelen oldalba Hannah Charlest, te egy igazi őskövület vagy, már megbocsáss barátom. Ki ír manapság ceruzával?

- Tudod, arra jöttem rá – és egyébként ezt kutatások is megerősítették, hogyha valami igazán nagyszerűt szeretnél leírni, vagy lerajzolni, akkor azt legjobb kézzel, ceruzával megtenni, mert a kézírásunk sokkal közvetlenebb visszajelzést ad az agyunknak. Sokkal hatékonyabb így az alkotás, szabadjára tudjuk engedni a kreativitásunkat és ehhez elegendő egy ceruza és papír, válaszolt Charles. De figyeljünk az ifjú hölgyre, én pénzt keresni jöttem ide Berlinbe, és persze veled csevegni, kacsintott a nőre.

A színpadra ebben a pillanatban Daniella Kremer lépett, felrakta a fejre erősíthető mikrofont, alig észrevehetően Udo felé bólintott, majd elkezdte pitchjét. Az előzetes megállapodások szerint mindenki 7 percet kapott arra, hogy bemutassa egy profi pitch keretében az elképzeléseit.

Amint Daniella elkezdte a pitchet, Charles teljesen a hatása alá került. A lány világos, egyértelmű, jól összeszedett és koherens előadása profi volt. Nem voltak benne üresjáratok, nem volt makogás, semmi félrebeszélés és bullshit, csak tökéletes termékbemutatás, piacosításra vonatkozó konkrét elképzelések, a közel és középtávú tervekre vonatkozó lehetőségek, a csapat bemutatása – egyszóval a tökéletes pitch. Charles lopva körbenézett a teremben, még Hannah arcát is hosszan vizsgálta és mindenkién az őszinte meglepetés és elismerés tükröződött.

- Hihetetlen ez a lány, nem? – bökte meg ismét Charlest a nő, látom, te is egészen a hatása alá kerültél.

- Te, Hannah, én még ilyen tehetséggel nem találkoztam. Charles gyors döntést hozott: kell neki ez a startup, amint vége Daniella pitchjének, még a többi prezentáció alatt elküldi neki névjegykártyáját egy következő találkozást ajánlva. Megszerzem, suttogta Hannah fülébe tervét.

A bejegyzés trackback címe:

https://startupperek.blog.hu/api/trackback/id/tr7512096445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása