Naponta frissülő online regény startupperekről, befektetőkről és vállalkozókról

Startupperek

08. Zachary

2016. december 05. - Báró Kissfaludy Mihály

- Elmaradtak az elmúlt év bevételei a tervezetthez képest, ezen sürgősen változtatnunk kell, mert ha így folytatjuk, 3 év múlva sehol nem fognak bennünket jegyezni. Ezt egyik tanácsadó cég sem teheti meg, különösen nem a londoni Chase&Fister, amely csaknem 100 éve segíti az európai vállalkozásokat külső tőkéhez. Tanácsadóink know-how-ja, a kiforrott módszertanunk számtalan vállalkozást és startup céget segített hozzá a megfelelő tőkebevonáshoz, azonban idén most először nem sikerült növelni az árbevételünket.

Az igazgatótanács 80 éves félig vak elnöke, egyben a cég legnagyobb tulajdonosa egy rövidke pillanatra felnézett a jegyzetéből, majd közel 1 órán át folytatta szövevényes és unalmas beszámolóját a társaság vagyoni helyzetéről, eredményeiről és jövőjéről. Zachary, aki fiatal kora ellenére a kockázati befektetési részleg igazgatójaként egyben a vállalat igazgatóságának is a tagja volt, nyitott szemmel aludt a nagymeeting alatt. Néha összerezzent, amikor a mellette ülő Chris megbökte könyökével, de semmi több. Mivel tudta jól, mire számíthat és meddig tart egy ilyen előadás, az egyórás alvásidő alatt bepótolta az éjszakai hepajkodást.

- Te, haver, ébredj, az öreg most fejezte be a mondókáját, lökdöste kollégáját Chris. Volt valami új? Kérdezte Zachary a melletteülőt, de a heves fejrázás és az értetlen arckifejezés megnyugtatta: ismét roppant „hasznosan” telt a meeting.

Zachary a tárgyalóból kifelé menet el is olvasta friss emailjeit, átnézte naptárját, leliftezett a mélygarázsba és fiatalos a lendülettel ugrott be vadiúj Porschéjébe. Rögtön tárcsázta is Romeliot, akinek Los Angeles-i gépe ezekben a pillanatokban szállt le Gatwicken. Romelioval régi haverok voltak, még a Harvard Business Schoolból ismerték egymást, akinek ráadásul megvolt az a jó tulajdonsága, hogy helyi befektetőként sok embert ismert és mindig megosztotta friss értesüléseit Zacharyval. Ilyen a legjobb barát, gondolta Zachary, csak jöhetne gyakrabban is, mert kellenek a friss hírek, a friss lehetőségek. Romelio volt olyan jó, hogy minden évben átpasszolt Zacharynak 2-3 olyan kisebb céget, amelyek nála nem keverték volna fel az állóvizet, de Zacharynak és a Chase&Fister-nek kellemes kis üzletet jelentettek. Romelio nem kért ezekért az üzletekért semmit, csak információt és lehetőséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://startupperek.blog.hu/api/trackback/id/tr6912096093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása