Naponta frissülő online regény startupperekről, befektetőkről és vállalkozókról

Startupperek

12. Charles

2016. december 09. - Báró Kissfaludy Mihály

Ez az idióta kis pöcs, őrjöngött hangosan Charles, mit képzel ez magáról? Elszórta a szüleitől kapott 50.000 dollárt, az általam folyósított 25.000 dollárt, nincs semmije, se terméke, se koncepciója, se programozója, csak hagymázas fantazmagóriái, amelyek értéktelenek és kell neki 500.000 dodó bemondásra meg hantázásra. Hülye ez? Kell még pénz? Akkor tegyél le végre valamit az asztalra, eredmény és teljesítmény nélkül senki nem fog neked egy fityinget sem adni. Persze ő nem hajlandó saját magába fektetni, hitelt nem akart felvenni a fejlesztésre, szerintem a megtakarított pénzét is inkább valamelyik bankban fialtatja. Mi ez, ha nem pancserség? Ezek szerint Peter még magában sem bízik, miért bízna benne bárki más?

Charles vette egy mély lélegzetet, kivett egy kubai szivart a Castrotól kapott díszdobozból, majd visszaült íróasztalához. Kezével gyengéden végigsimította a klasszikus darab faanyagát, mélyen leszívta a szivar nehéz füstjét, majd pár perc töprengés után laptopján egy emaillel visszaigazolta a berlini FindMyStartupWay meetup szakmai zsűrijének meghívását. Először meglepődött az üzeneten, nem is gondolta volna, hogy Európában bárki ismeri a nevét, de aztán a meetup szakmai tanácsadó testületében felfedezett egy ismerős nevet. Hannah szerelme volt a Yale-n, ugyan röpke és nem is túl jelentős kapcsolat volt, nem felejtették el egymást az egyetem után sem, legalább havonta egyszer beszéltek, kicserélték szakmai értesülésüket, tartották a kapcsolatot. Hannah befektetési bankár volt és hobbi szintjén startupok finanszírozását oktatta a Yale Business Scool-on. Charles az elmúlt évek során úgy tapasztalta, hogy a kapcsolatok mindennél többet érnek. Lehet az embernek bármilyen iskolája, bármennyi pénze, pozíciói és hatalma, ha nincsenek kapcsolatai, szinte halálra van ítélve. Éppen ezért, amikor felismerte ezt az általa csak univerzális jelentőségű elvnek a létezését, igyekezett mindent megtenni új kapcsolatok kialakításáért és a meglévők ápolásáért.

Na, elég a tervezgetésből, elmegyek Berlinbe, kiterjesztem a kapcsolati hálómat, megismerek néhány ütős startupot és startuppert, remélhetőleg befektetésérett cégek képviselőivel is találkozok és ha minden jól megy, legalább 1 komolyabb SEED-et ki tudok helyezni egy bombasztikus startupba. Charles irodája gardróbjából kivette a menetkész összekészített Louis Vuitton bőröndjét, leliftezett a várakozó taxihoz és kivitette magát a repülőtérre. Az Airbus hihetetlen erővel emelte magasba Berlinbe tartó utasait. Charlest mindig meglepte ez a nyers energia, ez az ésszel alig felfogható komplex rendszer, az ipari technológia legkiválóbb vívmánya. Szeretett repülni, mindenkor az első osztályon.

A bejegyzés trackback címe:

https://startupperek.blog.hu/api/trackback/id/tr8112096151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása