Naponta frissülő online regény startupperekről, befektetőkről és vállalkozókról

Startupperek

06. Ella

2016. december 03. - Báró Kissfaludy Mihály

- Minél hamarabb tőkét kell szereznünk Onni, mert eltűnünk a süllyesztőben – üvöltötte az EO startup vezetője, Ella megszállottan az ikertestvérének. A netről ismerek néhány kockatőkést, akik beszállnak már a SEED fázisban is startup cégek finanszírozásába, nekünk pedig pont erre lenne szükségünk. Megkeresem őket, és amelyik visszajelez, ahhoz megyünk prezentálni, kérdés lezárva.

- Ella, szedte össze magát Onni, lassíts egy picit. Szinte még semmink sincs, csak egy használhatónak tűnő ötletünk, de semmi egyéb. Se termék, se üzleti modell, semmi. Kezdjünk el dolgozni az ötleten, és majd fél év múlva, amikor valamit egyáltalán be tudunk mutatni, akkor kezdjünk el pénzért kuncsorogni.

- Onni, kezdte Ella – ezt felejtsd el. Nincs se pénzünk a további fejlesztésekre, se időnk. Én már szinte minden mozdíthatót eladtam a lakásomból, neked meg nem is volt semmid, amit pénzzé tudtál volna tenni. Van viszont egy egészen kiváló, innovatív mobil alkalmazásunk, ami tud egyetlen egy funkciót, se nem szép, se nem dizájnos, de valamit már tud a féléves fejlesztés után. Megvannak az első felhasználói visszajelzések is a világ minden részéről, látod erre kifejezetten jó volt az alkalmazásba beépíteni egy véleményküldő funkciót. Hovatovább, ezek a vélemények rendkívül kedvezőek és sokan megerősítettek minket arról, hogy folyamatosan használni fogják a szolgáltatást. A következő feladat annak kiderítése lesz, hogy mennyit lennének hajlandóak fizetni érte ezek a userek. Lehet, hogy szolgáltatási egységenként akár 2 EUR-t is, ami a becsült letöltési és alkalmazáson belüli vásárlási feltételek előzetes kalkulációjával éves szinten akár 2 millió EUR-t is hozhat a konyhára. Voilá, meg is van az üzleti modellünk és üzleti tervünk. Onni, legyél már lelkesebb: van egy igazi MVP-nk, van egy kincsesbányánk! Onni, folytatta Ella, ha jól belegondolsz, a pénz első körben csak arra fog kelleni, hogy az MVP-t rendesen kifejlesszük, folyamatosan javítsuk a bugokat, updateljük a funkciókat. Nem szeretném, ha elszórnánk ezt a pénzt, viszont azt pontosan látnunk kell, hogy mekkora befektetésre van szükségünk, mennyit ér jelenleg a cégünk és kiket lenne érdemes megkeresni első körben.

Onnit sokkolta ez a tömény információ, szinte bénultan ült helsinki irodájuk kedvenc narancssárga kanapéján. Beszarás ez a csaj, gondolta, nagyon durván nyomja. Tud programozni, ért az üzlethez és az én tesóm. De miért is ne? Miért ne tudnánk megcsinálni?

A bejegyzés trackback címe:

https://startupperek.blog.hu/api/trackback/id/tr8912096059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása